Epirus Palace Hotel Sightseeing
"ἄνθρωπος μέτρον".

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Δείτε το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας το οποίο δεν περιλαμβάνει μόνο την "θάλασσα και τον ήλιο" αλλά και τον πολιτισμό. Απολαύστε μια υπέροχη απόδραση στο ξενοδοχείο Epirus Palace για να ανακαλύψετε τους κρυμμένους πολιτιστικούς θησαυρούς της περιοχής ενώ κακομαθαίνετε τον εαυτό σας στο πεντάστερο ξενοδοχείο μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ "ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ" »
Epirus-Palace-Hotel-Sightseeing

ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΜΑΝΤΕΙΟ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ (2000 π.Χ.)

Το θέατρο της Δωδώνης (2000 π.Χ.) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα αρχαία ελληνικά θέατρα, με θέσεις περίπου 18000 ατόμων. Αποτελούσε ένα αναπόσπαστο τμήμα του καταφυγίου της Δωδώνης και ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό για τον επισκέπτη που έφτανε από τη νότια πλευρά μιας και ήταν το πιο εμφανές μνημείο το οποίο κυριαρχούσε στο χώρο με τις καμπύλες επιφάνειες και τα πανύψηλα τείχη που το συγκρατούσαν.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ »
Epirus-Palace-Hotel-Sightseeing

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑΣ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Το νησί στη λίμνη Παμβώτιδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας των Ιωαννίνων: συνδέεται με την ιστορία και το θάνατο του Αλή Πασά.
Σήμερα το νησί κατοικείται, κάτι το οποίο αποτελεί σπάνιο φαινόμενο παγκοσμίως, από 100 οικογένειες οι οποίες απασχολούνται στον τομέα του τουρισμού και της αλιείας.


ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ »
Epirus-Palace-Hotel-Sightseeing

ΒΙΚΟΣ ‘ΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ’

Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και έχει έκταση 20 χιλιομέτρων ενώ το βάθος του σε κάποια σημεία ξεπερνά τα 1000 μέτρα μετατρέποντάς το σε ένα από τα πιο βαθιά φαράγγια του κόσμου.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ »
Epirus-Palace-Hotel-Sightseeing

Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΚΟΡΗ

Αυτή η πέτρινη γέφυρα με τη μοναδική της αψίδα κατασκευάστηκε πρώτη φορά το 1750 με τα χρήματα του Νούτσου Κοντοδήμου, αλλά χρειάστηκε να επισκευασθεί ή ακόμη και να χτιστεί από την αρχή αρκετές φορές.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ »
Epirus-Palace-Hotel-Sightseeing

Η ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΒΡΑΔΕΤΟΥ

Κατασκευάστηκε το 1328 και είναι ο πιο εντυπωσιακός λιθόστρωτος δρόμος της Ηπείρου.
Βρίσκεται στο κεντρικό Ζαγόρι και ενώνει τα χωριά Καπέσοβο και Βραδέτο.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ »
Epirus-Palace-Hotel-Sightseeing

ΜΕΤΕΩΡΑ, ‘ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ’

Στην Περιφέρεια των Τρικάλων και μόλις 11/2 ώρα με το αυτοκίνητο από τα Ιωάννινα μέσω Καλαμπάκας υψώνονται τα περήφανα και επιβλητικά βράχια των Αγίων Μετεώρων, γεμάτα με κελύφη κοχυλιών που αποκαλύπτουν ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Αποτελούν το πιο σημαντικό συγκρότημα μοναστηριών στην Ελλάδα μετά το όρος Άθως. Σε αυτές τις απάτητες κορυφές των Μετεώρων οι πρώτοι ερημίτες έφτασαν το 1100 μ.Χ., ανεβαίνοντας και χτίζοντας καταφύγια στις σπηλιές και τις εσοχές των βράχων, απομονώθηκαν προς αναζήτηση της πνευματικής ολοκλήρωσης και αποκατάστασης με προσευχές και νηστεία. Οι βράχοι βρίσκονται ανάμεσα στη γη και τον ουρανό. Όσοι βρήκαν την υπομονή να τους μετρήσουν είπαν ότι είναι πάνω από 1000.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ »
Epirus-Palace-Hotel-Sightseeing

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΚΗΠΙΝΑΣ

Το μοναστήρι της Κηπίνας λίγο έξω από το χωριό Καλλαρύτες, φαίνεται να αποτελεί μέρος του βράχου μέσα στον οποίο έχει χτιστεί. Κατασκευάστηκε το 1212 προς τιμήν της Αναλήψεως της παρθένου Μαρίας και το όνομά του προφανώς πηγάζει από τους κήπους που καλλιεργούνταν από τους μοναχούς κάτω από αυτό. Ένα μικρό δρομάκι οδηγεί στην ξύλινη γέφυρα πάνω από τον βράχο ύψους τεσσάρων μέτρων που οδηγεί μέσα στο μοναστήρι. Η κατασκευή του μοναστηριού είναι εντυπωσιακή καθώς μέχρι και το τελευταίο λιθαράκι έχει χρησιμοποιηθεί κατάλληλα ενώ ταυτόχρονα αποπνέει μια αίσθηση φιλοξενίας και γαλήνης. Σήμερα, δεν υπάρχουν μοναχοί στο μοναστήρι και για να το επισκεφθείτε θα πρέπει να πάρετε το κλειδί από το καφενείο του χωριού της Κηπίνας.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ »
Epirus-Palace-Hotel-Sightseeing

Η ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ

Η λίμνη Δρακόλιμνη βρίσκεται σε υψόμετρο 2050 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας στην οροσειρά της Τύμφης στο Εθνικό Πάρκο Βίκου-Αώου. Είναι εμφανής από τις κοντινές κορυφές του Πλόσκου και της Αστράκας.
Με πεζοπορία 5 ωρών από το χωριό Πάπιγκο, η λίμνη αποτελεί έναν διάσημο προορισμό στο Εθνικό Πάρκο Βίκου – Αώου.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ »
Epirus-Palace-Hotel-Sightseeing

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ «ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ»

Το Πάρκο Μπουραζάνι, μια κληρονομιά άγριας φύσης 205 εκταρίων, υφίσταται από το 1916. Αυτό το μοναδικό πάρκο βρίσκεται στο χωριό Μπουραζάνι που απέχει μόλις 58 χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα. Στο Πάρκο Άγριας Ζωής υπάρχει άμεση οπτική επαφή με τα άγρια ζώα (ελάφια, ντάμα, άγρια πρόβατα, αγριόχοιρους, Κρι Κρι και ζαρκάδια).

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ »
Epirus-Palace-Hotel-Sightseeing

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΕΛΛΗΣ

Βρίσκεται στο χωριό Μπιζάνι στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Αθηνών σε ένα κτίριο κατασκευασμένο σύμφωνα με τις αρχές της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Τα εκθέματα, κατασκευασμένα σε φυσικό μέγεθος, εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη με την πλαστικότητα και την εκφραστικότητά τους. Τα θέματα αντλούνται από την σύγχρονη ιστορία.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ »